UKC Maribor: "Tiste, ki sumimo na covid -19, peljemo po tem hodniku..."

Foto: UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor
Foto: UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor
Tak poteka delo v njihovem urgentnem centru. Predstavijo nam prostore, točke delovanja, pogoje v katerih delajo, opisujejo način dela, krizni štab in drugo.
Oglej si celoten članek

Iz UKC Maribor tudi danes prihajajo spodbudni podatki, saj jim še vedno upada število hospitaliziranih bolnikov s covid-19. Trenutno jih imajo 28, iz bolnišnice so v teh treh tednih, odkar so sprejeli prvega, odpustili že 42 bolnikov. Nekoliko slabši podatek je ta, da imajo enega več na intenzivni negi. Tam jih je skupno trinajst, eden več od včeraj, kar je največje število doslej.

Medtem so iz osrednje bolnišnice na Štajerskem poslali zanimiv video posnetek. Ta prikazuje, kako poteka v teh kriznih časih delo v njihovem urgentnem centru. Predstavijo nam prostore, točke delovanja, pogoje v katerih delajo, opisujejo način dela, krizni štab in drugo. 

Foto: UKC Maribor "Stojimo na hodniku, ki povezuje vhod za reševalna vozila. Zastrli smo ga s provizoričnimi platni. Zdaj smo ga začasno zaprli, ker covid paciente oziroma tiste, ki sumimo, da imamo bolezen, po tem hodniku peljemo na inštitut za fizikalno medicino in rehabilitacijo, ki smo ga predelali v tako imenovano podaljšano sivo cono," pojasni predstojnik Urgentnega UKC Maribor Roman Košir. 

"Spremeniti smo morali logistiko, obravnavo pacientov, uporabljamo novo opremo in imamo nov način dela. Za celotno Urgenco in UKC Maribor predstavljamo ščit pred vdorom virusa," je ob tem dodal predstojnik urgentnega centra. 

Sicer si oglejte ta zelo zanimiv in edinstven prispevek, kjer ugotovimo, koliko priprav, koordinacije  in nenazadnje previdnosti med vsemi zaposlenosti zahtevajo trenutne razmere, kar jim očitno uspeva. Po besedah strokovnega direktorja Matjaža Vogrina je spodbudno tudi to, da se jim ne povečuje število umrlih, še posebej pa jih razveseli dejstvo, da ne beležijo niti enega primera prenosa okužbe s covid-19 z bolnika na zaposlenega.

 

xxx

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.