Zdravje > Aktualno
1518 ogledov

UKC Maribor: "Tiste, ki sumimo na covid -19, peljemo po tem hodniku..."

Covid-19, UKC Maribor UKC Maribor Covid-19, UKC Maribor
Tak poteka delo v njihovem urgentnem centru. Predstavijo nam prostore, točke delovanja, pogoje v katerih delajo, opisujejo način dela, krizni štab in drugo.

Iz UKC Maribor tudi danes prihajajo spodbudni podatki, saj jim še vedno upada število hospitaliziranih bolnikov s covid-19. Trenutno jih imajo 28, iz bolnišnice so v teh treh tednih, odkar so sprejeli prvega, odpustili že 42 bolnikov. Nekoliko slabši podatek je ta, da imajo enega več na intenzivni negi. Tam jih je skupno trinajst, eden več od včeraj, kar je največje število doslej.

Medtem so iz osrednje bolnišnice na Štajerskem poslali zanimiv video posnetek. Ta prikazuje, kako poteka v teh kriznih časih delo v njihovem urgentnem centru. Predstavijo nam prostore, točke delovanja, pogoje v katerih delajo, opisujejo način dela, krizni štab in drugo. 

 | Avtor: UKC Maribor UKC Maribor
"Stojimo na hodniku, ki povezuje vhod za reševalna vozila. Zastrli smo ga s provizoričnimi platni. Zdaj smo ga začasno zaprli, ker covid paciente oziroma tiste, ki sumimo, da imamo bolezen, po tem hodniku peljemo na inštitut za fizikalno medicino in rehabilitacijo, ki smo ga predelali v tako imenovano podaljšano sivo cono," pojasni predstojnik Urgentnega UKC Maribor Roman Košir. 

"Spremeniti smo morali logistiko, obravnavo pacientov, uporabljamo novo opremo in imamo nov način dela. Za celotno Urgenco in UKC Maribor predstavljamo ščit pred vdorom virusa," je ob tem dodal predstojnik urgentnega centra. 

Sicer si oglejte ta zelo zanimiv in edinstven prispevek, kjer ugotovimo, koliko priprav, koordinacije  in nenazadnje previdnosti med vsemi zaposlenosti zahtevajo trenutne razmere, kar jim očitno uspeva. Po besedah strokovnega direktorja Matjaža Vogrina je spodbudno tudi to, da se jim ne povečuje število umrlih, še posebej pa jih razveseli dejstvo, da ne beležijo niti enega primera prenosa okužbe s covid-19 z bolnika na zaposlenega.

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.