Umrl je 22-letni covidni pacient

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Fant ni uspel premagati okužbe.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem odmeva primer mladega, 22-letnega fanta, ki je bil okužen z novim koronavirusom in bitko z boleznijo v bolnišnici Zabok izgubil. Kot so za medije sporočili zdravniki, je imel fant težave z dihanjem. Fant je eden od štirih ljudi, ki so v njegovi županiji v zadnjih sedmih dneh umrli zaradi covida. 

"Gre za pacienta, ki je imel težave v razvoju in težave z dihanjem. Moramo se zavedati, da njegovo zdravstveno stanje tudi brez covida ni bilo sijajno," je komentiral strokovni vodja bolnišnice Tihomir Vančiča. Na Hrvaškem povprečje okužb v zadnjem tednu na sto tisoč ljudi znaša 427, teden dni pred tem je znašalo 543. 

Kaj pa pri nas? 

Včeraj so v Sloveniji ob 683 PCR-testih in 4657 hitrih antigenskih testih potrdili 1513 okužb z novim koronavirusom. Skupno je bilo hospitaliziranih 244 bolnikov s potrjeno koronavirusno okužbo, torej zaradi in s covidom-19, kar je šest več kot v sredo. Na intenzivnih oddelkih je bilo v četrtek s potrjeno okužbo skupno 19 bolnikov, dva več kot dan prej.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1253, kar je 58 več kot dan prej, število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 884, kar je 16 več kot dan prej.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je v Sloveniji trenutno 18.712 aktivnih primerov okužb, kar je 336 več kot dan prej.

Zdravje Koronavirus: Karantene ukinjene

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 18:15 20. Avgust 2022.

    Tragično. R.I.P in sožalje svojcem.

  • 09:13 20. Avgust 2022.

    A je komentatorjem tako težko razumet, da rabimo oboje. prebolevnike in cepljenje za redke skupine, ki ne morejo ali ne …

  • 08:27 20. Avgust 2022.

    Predvsem bi morali vsi, ki poročajo o stanju te bolezni, napisati koliko od teh je cepljenih in koliko ne. Šele …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.