Umrla s covidom okužena nosečnica

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Doslej obravnavali že 500 okuženih nosečnic. Večina bolezen dobro prenese, žal pa je prišlo tudi zapleta, ki se je končal tragično.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo na portalu 24ur.com, je v UKC Ljubljana zaradi posledic bolezni covid-19 umrla tudi ena izmed nosečnic. Kot poročajo, se je okužila v zadnjem trimesečju nosečnosti, iz ene izmed regionalnih bolnišnic so jo prepeljali v Ljubljano, kjer se ji je stanje močno poslabšalo. 

V UKC-ju so se odločili za urgentni carski rez, s pomočjo katerega je rodila otroka. Sama bolezni žal ni preživela kljub daljšemu intenzivnemu zdravljenju. Ostalih podrobnosti v UKC-ju zaradi varstva osebnih podatkov ne dajejo. 

Na omenjenem portalu poročajo še, da so v ljubljanski porodnišnici doslej obravnavali že 500 nosečnic s covidom-19; večina bolezen preboleva z blagimi simptomi. Približno pol odstotka obolelih bodočih mater zaradi covida-19 potrebuje intenzivno zdravljenje. Če je nosečnica v kritičnem stanju in visoko noseča, se zdravniki odločijo za carski rez. 

V ljubljanskem UKC-ju so povedali še, da so otroci, ki so se rodili obolelim materam, pozitivni na koronavirus, a načeloma dobro, težave imajo le zaradi prezgodnjega poroda. 

Covid-19 Lani je v Sloveniji umrlo največ ljudi po letu 1945

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 11:18 9. Januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 …

  • MK
    00:10 9. Januar 2021.

    GRIPA A NE BUMBARJI!!! Ne ga pit v zidancah dolenjčki in po kleteh štajerci. Par mesecev boste že zdržal. PA …

  • 20:26 8. Januar 2021.

    Tragično, upam da ima stroka dokaze? Slab potek bolezni je mogoče z veliko gotovostjo predvideti, s pomočjo krvnih testov, markerjev. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.