Zdravje
12956 ogledov

Umrla s covidom okužena nosečnica

Nosečnost Profimedia
Doslej obravnavali že 500 okuženih nosečnic. Večina bolezen dobro prenese, žal pa je prišlo tudi zapleta, ki se je končal tragično.

Kot poročajo na portalu 24ur.com, je v UKC Ljubljana zaradi posledic bolezni covid-19 umrla tudi ena izmed nosečnic. Kot poročajo, se je okužila v zadnjem trimesečju nosečnosti, iz ene izmed regionalnih bolnišnic so jo prepeljali v Ljubljano, kjer se ji je stanje močno poslabšalo. 

V UKC-ju so se odločili za urgentni carski rez, s pomočjo katerega je rodila otroka. Sama bolezni žal ni preživela kljub daljšemu intenzivnemu zdravljenju. Ostalih podrobnosti v UKC-ju zaradi varstva osebnih podatkov ne dajejo. 

Na omenjenem portalu poročajo še, da so v ljubljanski porodnišnici doslej obravnavali že 500 nosečnic s covidom-19; večina bolezen preboleva z blagimi simptomi. Približno pol odstotka obolelih bodočih mater zaradi covida-19 potrebuje intenzivno zdravljenje. Če je nosečnica v kritičnem stanju in visoko noseča, se zdravniki odločijo za carski rez. 

V ljubljanskem UKC-ju so povedali še, da so otroci, ki so se rodili obolelim materam, pozitivni na koronavirus, a načeloma dobro, težave imajo le zaradi prezgodnjega poroda. 

Covid-19 Covid-19 Slovenija Lani je v Sloveniji umrlo največ ljudi po letu 1945

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • Avatar Pamela_Luke
    Pamela_Luke 11:18 09.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 tis0č d0larjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevn0. priporočam, da p0skusite. Za več podr0bn0sti .... ➤ ➤➤ ➤ LovesMeetx.Com

  • MK 00:10 09.januar 2021.

    GRIPA A NE BUMBARJI!!! Ne ga pit v zidancah dolenjčki in po kleteh štajerci. Par mesecev boste že zdržal. PA cepite se!

  • Ender3 20:26 08.januar 2021.

    Tragično, upam da ima stroka dokaze? Slab potek bolezni je mogoče z veliko gotovostjo predvideti, s pomočjo krvnih testov, markerjev. Če se jih spregleda, zanemari, je potek bolezni nepredvidljiv, fulminanten, tudi usoden. Posledice okužbe pri tem virusu, je navadno tekma ...prikaži veča s časom potem, vse vedenje trenutne znanosti odpove.