V Franciji potrdili prva dva primera okužbe z novim virusom

Foto: epa
Foto: epa
V Franciji potrdili dva primera okužbe z novim virusom, prva v Evropi.
Oglej si celoten članek

V Franciji so danes potrdili dva primera okužbe z novim koronavirusom iz Kitajske, ki sta tudi prva potrjena primera v Evropi.

Ministrica za zdravje Agnes Buzyn je na novinarski konferenci povedala, da so en primer okužbe potrdili v okolici Pariza in enega v Bordeauxu. Zagotovila je, da bodo storili vse, da omejijo širjenje virusa.

Novi virus Po bolnišnicah trupla kar na tleh, okužene prevažajo v škatlah

Virus je na Kitajskem, kjer je zbolelo prek 800 ljudi, terjal že 26 življenj. 

V ZDA dva primera okužb

V ZDA so medtem danes potrdili drugi primer okužbe z virusom. Okužbo so potrdili pri ženski v Chicagu, ki je prišla iz Wuhana 13. januarja. Preiskujejo pa še 50 sumov. Ženska v šestdesetih letih je sicer v stabilnem stanju v bolnišnici.

WHO Novi koronavirus ni grožnja svetovnemu javnemu zdravju

Prvi primer so danes zabeležili tudi v gosto naseljeni Južni Aziji, kjer so prvi primer potrdili v Nepalu. Zbolel je 32-letnik, ki je prišel iz Wuhana, a so ga po zdravljenju v bolnišnici v Katmanduju že odpustili.

Foto: Profimedia Novi koronavirus

V VB pri 14 ljudeh niso potrdili suma

Primere okužb so doslej potrdili tudi na Japonskem, v Filipinih, Južni Koreji, Tajvanu, na Tajskem, v Vietnamu, Savdski Arabiji, Singapurju ter Hongkongu in Macau.

ZDA so iz svojega konzulata v Wuhanu umaknile svoje osebje zaradi hitrega širjenja virusa, zaprtja javnega prevoza ter prepolnih bolnišnic.

Kitajski virus Novi koronavirus v Evropi? Štirje pacienti v karanteni!

Iz Velike Britanije so medtem sporočili, da pri 14 ljudeh niso potrdili suma okužbe, medtem ko nadaljuje preverjanje pri še nekaterih ljudeh.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:04 25. Januar 2020.

    temu lahko rečemo tudi začetek poiskusa reševanja podnebnih sprememb , oziroma z eno besedo depopulacija !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.