V Kamniku okužena družinska zdravnica

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
K sreči v zadnjem času ni imela stikov s pacienti.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni dom dr. Polca Kamnik občanke in občane na dan 20. marca obvešča, da je bila pri enem od zaposlenih potrjena še ena okužba z novim koronavirusom, obvešča Kamnik. Info

Navajajo, da zaposlena v zadnjem času ni imela stikov s pacienti. Nemudoma so bile obveščene pristojne institucije, po poročanju POP TV so epidemiologi že v stavbi, sicer je po njihovih podatkih okužena družinska zdravnica, ki se je testirala po tem, ko je zbolel njen otrok. Dobra novica je ta, da zdravnica v zadnjih dneh ni bila v službi.

Ukrepe so v ZD že sprejeli, med tistimi, ki so bili v stiku z zdravnico, je tudi direktor ZD Sašo Rebolj, ki je bil med morebitnimi  rizičnimi kontakti in trenutno čaka na rezultat testa. Po podatkih novinarke 24 ur, naj bi sicer testirali okoli 30 ljudi. Epidemilogi še vedno sestavljajo seznam.

Gre za drugo okužbo v omenjenem zdravstvenem domu, pred tremi dnevi so jo odkrili zaposlenem, ki je  zbolel v soboto, 14. marca Zbolelje za vikend doma in že pred znaki bolezni ni več vstopal v prostore Zdravstvenega doma, piše na strani zdravstvenega doma. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:55 20. Marec 2020.

    Sem ravno mislil vprašat, a je bila neprevidna pri pacientih, ali pa je prišla iz smučanja in okužila še kakih …

  • 14:56 20. Marec 2020.

    Hudiča, potlej tisto ni več štos: če misliš danes do zdravnika, ga najprej vprašaj, če je kje smučal..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.