Zdravje > Aktualno
5144 ogledov

V Kamniku okužena družinska zdravnica

Zdravstvena ambulanta Profimedias
K sreči v zadnjem času ni imela stikov s pacienti.

Zdravstveni dom dr. Polca Kamnik občanke in občane na dan 20. marca obvešča, da je bila pri enem od zaposlenih potrjena še ena okužba z novim koronavirusom, obvešča Kamnik. Info

Navajajo, da zaposlena v zadnjem času ni imela stikov s pacienti. Nemudoma so bile obveščene pristojne institucije, po poročanju POP TV so epidemiologi že v stavbi, sicer je po njihovih podatkih okužena družinska zdravnica, ki se je testirala po tem, ko je zbolel njen otrok. Dobra novica je ta, da zdravnica v zadnjih dneh ni bila v službi.

Ukrepe so v ZD že sprejeli, med tistimi, ki so bili v stiku z zdravnico, je tudi direktor ZD Sašo Rebolj, ki je bil med morebitnimi  rizičnimi kontakti in trenutno čaka na rezultat testa. Po podatkih novinarke 24 ur, naj bi sicer testirali okoli 30 ljudi. Epidemilogi še vedno sestavljajo seznam.

Gre za drugo okužbo v omenjenem zdravstvenem domu, pred tremi dnevi so jo odkrili zaposlenem, ki je  zbolel v soboto, 14. marca Zbolelje za vikend doma in že pred znaki bolezni ni več vstopal v prostore Zdravstvenega doma, piše na strani zdravstvenega doma. 

Komentarjev 2
  • Skipi 15:55 20.marec 2020.

    Sem ravno mislil vprašat, a je bila neprevidna pri pacientih, ali pa je prišla iz smučanja in okužila še kakih 20+, kot je uspelo tistemu v Metliki.

  • kapibara 14:56 20.marec 2020.

    Hudiča, potlej tisto ni več štos: če misliš danes do zdravnika, ga najprej vprašaj, če je kje smučal..