V Ljubljani zaprtih kar nekaj zdravstvenih domov

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Od danes zaprli še zdravstveni dom v Črnučah
Oglej si celoten članek

Slovenija je 12. marca ob 18. uri na podlagi 7. člena zakona o nalezljivih boleznih zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom razglasila epidemijo odredbo. Takrat je Ministrstvu za zdravje prekinilo izvajanje preventivnih zdravstvenih storitev pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti v mreži javne zdravstvene službe, zaradi prerazporeditve zdravstvenih kadrov.

Slovenija Šarec dramatično: Življenje še dolgo ne bo več takšno, kot je bilo doslej!

Glede na trenutno epidemiološko situacijo se preventivne zdravstvene dejavnosti ne izvajajo. Po zdravstvenih domovih je tako omejen vstop v zdravstvene ustanovena nujne zdravstvene storitve in čim manj stikov z vidika omejitve širjenja okužbe COVID tako med prebivalstvom kot med zdravstvenim osebjem.

Koronavirus v SLO V kakšnem primeru boste prišli do zobozdravnika?

Največji zdravstveni dom v Sloveniji, ZD Ljubljana je nekatere domove celo zaprl, zaradi epidemiološke situacije so tako začasno zaprti ZD Polje, ZD Jarše in ZD Rudnik, z današnji dnem pa so dokončno zaprli  še ZD Črnuče.

Foto: Žurnal24 main Zdravstveni dom Domovom namreč primanjkuje kadra, zato ne morejo zagotoviti triaže na vhodu v zdravstveni domaza usmerjanje pacientov. "Zaradi epidemioloških razmer, prehoda v fazo C ter zagotavljanja dovoljšnega "pool-a" zdravstvenega osebja ob upoštevanju 14 dnevne rotacije kadra, ki zagotavlja razpoložljivost zdravega kadra v primeru večjega obsega epidemije, smo v sled nemotenega delovanja, morali pristopiti k tovrstni rešitvi, " so pojasnili iz ZD Ljubljana. 

Odprte ostajajo vse glavne enote ZD Ljubljana - Bežigrad, Center, Moste-Polje (Prvomajska ul. 5), Fužine, Šentvid, Šiška, Vič-Rudnik (Šestova ul. 10), PE Kotnikova in PE Rudnik s COVID ambulanto, ki delujejo skladno z Načrtom delovanja v primeru pandemije gripe in drugih nalezljivih bolezni v ZD Ljubljana.

Informacije o delovanju posameznih dejavnosti ZD Ljubljana so na voljo na spletni strani (prva stran- pomembno obvestilo), kjer med drugim piše: "Če menite, da potrebujete pregled zaradi zdravstvenih težav, ki niso povezane z okužbo s koronavirusom, predhodno kontaktirajte po telefonu ali e-pošti osebnega/nadomestnega zdravnika."

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.