Zdravje > Aktualno
924 ogledov

V Ljubljani zaprtih kar nekaj zdravstvenih domov

zdravstveni dom Ljubljana Saša Despot
Od danes zaprli še zdravstveni dom v Črnučah

Slovenija je 12. marca ob 18. uri na podlagi 7. člena zakona o nalezljivih boleznih zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom razglasila epidemijo odredbo. Takrat je Ministrstvu za zdravje prekinilo izvajanje preventivnih zdravstvenih storitev pri vseh izvajalcih zdravstvene dejavnosti v mreži javne zdravstvene službe, zaradi prerazporeditve zdravstvenih kadrov.

Koronavirus - pripravljena soba UKC Maribor Slovenija Šarec dramatično: Življenje še dolgo ne bo več takšno, kot je bilo doslej!

Glede na trenutno epidemiološko situacijo se preventivne zdravstvene dejavnosti ne izvajajo. Po zdravstvenih domovih je tako omejen vstop v zdravstvene ustanovena nujne zdravstvene storitve in čim manj stikov z vidika omejitve širjenja okužbe COVID tako med prebivalstvom kot med zdravstvenim osebjem.

Koronavirus v SLO Zdravje V kakšnem primeru boste prišli do zobozdravnika?

Največji zdravstveni dom v Sloveniji, ZD Ljubljana je nekatere domove celo zaprl, zaradi epidemiološke situacije so tako začasno zaprti ZD Polje, ZD Jarše in ZD Rudnik, z današnji dnem pa so dokončno zaprli  še ZD Črnuče.

Zdravstveni dom | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Domovom namreč primanjkuje kadra, zato ne morejo zagotoviti triaže na vhodu v zdravstveni domaza usmerjanje pacientov. "Zaradi epidemioloških razmer, prehoda v fazo C ter zagotavljanja dovoljšnega "pool-a" zdravstvenega osebja ob upoštevanju 14 dnevne rotacije kadra, ki zagotavlja razpoložljivost zdravega kadra v primeru večjega obsega epidemije, smo v sled nemotenega delovanja, morali pristopiti k tovrstni rešitvi, " so pojasnili iz ZD Ljubljana. 

Odprte ostajajo vse glavne enote ZD Ljubljana - Bežigrad, Center, Moste-Polje (Prvomajska ul. 5), Fužine, Šentvid, Šiška, Vič-Rudnik (Šestova ul. 10), PE Kotnikova in PE Rudnik s COVID ambulanto, ki delujejo skladno z Načrtom delovanja v primeru pandemije gripe in drugih nalezljivih bolezni v ZD Ljubljana.

Informacije o delovanju posameznih dejavnosti ZD Ljubljana so na voljo na spletni strani (prva stran- pomembno obvestilo), kjer med drugim piše: "Če menite, da potrebujete pregled zaradi zdravstvenih težav, ki niso povezane z okužbo s koronavirusom, predhodno kontaktirajte po telefonu ali e-pošti osebnega/nadomestnega zdravnika."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.