V naši bolnišnici bodo sprejemali tudi hudo ogrožene bolnike s Hrvaške

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Simbolična fotografija.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Simbolična fotografija.
Sodelovanje med partnerji.
Oglej si celoten članek

V hrvaškem Umagu so med tednom predstavili protokol čezmejnega prevoza življenjsko ogroženih bolnikov. Skladno z njim bodo v izolski bolnišnici od 1. julija sprejemali življenjsko ogrožene bolnike iz severnega dela hrvaške Istre.

V okviru čezmejnega projekta Emergency EuroRegion, ki sodi pod okrilje programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška 2014-2020, bodo tako od 1. julija potekale pilotne aktivnosti, v okviru katerih bodo odpravili pomanjkljivosti protokola ter ga nato vpeljali v redne delovne procese partnerskih ustanov, so za STA pojasnili v Splošni bolnišnici Izola.

V okviru omenjenega projekta so tudi že predali novo reševalno vozilo, ki ga je nabavil zavod za nujno medicinsko pomoč Istarske županije za svojo izpostavo v Umagu, so še navedli v bolnišnici.

Foto: Anže Petkovšek bolnišnica Izola

Pula je daleč

Po poročanju hrvaškega spletnega portala Index.hr bo vse stroške nujnega zdravljenja življenjsko ogroženih bolnikov iz severnega dela hrvaške Istre v izolski bolnišnici kril hrvaški zavod za zdravstveno zavarovanje. Hrvaški partnerji so se za vstop v projekt odločili, ker je Umag od najbližje hrvaške bolnišnice v Pulju oddaljen uro vožnje.

Z izboljšanjem nujne medicinske pomoči na čezmejnem območju bodo tako lahko v prvi vrsti pomagali nujnim srčnim bolnikov, katerih življenje bi bilo sicer ogroženo oz. bi brez bolnišnične obravnave v roku 90 minut lahko utrpeli trajno invalidnost, so na omenjenem portalu povzeli besede predstavnika zavoda za nujno medicinsko pomoč Istarske županije Srđana Jerkovića.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.