V Sloveniji se le 10 odstotkov žensk odloči za to terapijo, je strah upravičen?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Terapija, ki se je mnogo žensk boji, zato raje trpijo.
Oglej si celoten članek

"Nihče me ni opozoril, da bom zaradi te spremembe v vojni s svojim telesom: hitra nihanja v razpoloženju, povečanje telesne mase, utrujenost, depresija in nespečnost. Vse to so simptomi menopavze, ki lahko uničijo tudi zakon," se glasi eden od mnogih zapisov o učinkih menopavze na žensko telo, psiho in družinsko življenje.

A menopavza lahko s seboj prinese mnogo hujše težave od vročinskih valov in zgoraj naštetih simptomov. Ima lahko tudi dolgoročne posledice za zdravje, kot so srčno-žilne bolezni in osteoporoza. "Kljub temu da se izrazijo šele 5 do10 let po menopavzi, imajo zelo velik vpliv na obolevnost in umrljivost žensk,“ o dolgoročnih posledicah menopavze pravi Denis Ćatić, dr. med., specialist ginekologije in porodništva, s katerim smo spregovorili o hormonskem nadomestnem zdravljenju, za katero se odloči le 10 odstotkov Slovenk. Mnoge se bojijo stranskih učinkov. Je strah upravičen?

Kaj mora ženska vedeti o hormonskem nadomestnem zdravljenju, kakšni so možni stranski učinki in kakšna tveganja za razvoj raka, si preberite TUKAJ. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.