V ZDA in Kanadi odpoklicali lončke za malčke Tommee Tippee

Foto: Health Canada
Foto: Health Canada
Potrošniki se pritožujejo, ker je ventil težko očistiti ...
Oglej si celoten članek

V ZDA so odpoklicali več kot tri milijone Tommee Tippee otroških lončkov za malčke, v Kanadi pa okoli 227.000, sporočajo s kanadskega zdravstvenega inšpektorata.

Ameriški proizvajalec Mayborn USA se je za odpoklic odločil, ker je potrošniška organizacija opozorila na desetine primerov obolelih otrok. Po pisanju britanskega tabloida The Sun, so otroci trpeli za drisko in tudi bruhali.

Foto: Tommee Tippee Tommee Tippee

Mayborn sicer zaenkrat še ni sporočil, ali bo odpoklical tudi produkte v Evropi, njihovo sporočilo javnosti velja le za ZDA in Kanado. Težave so nastale zato, ker imajo številni potrošniki težave s čiščenjem ventila, za kar se v podjetju opravičujejo.

xxx

“Odpoklic vključuje šest različnih tipov lončkov, ki imajo enodelni, snemljivi bel ventil,” pravijo na kanadskem inšpektoratu. Gre za lončke: First Sips Transition cup, Trainer Sippee cup, Sippee cut, Sportee bottle, Insulated Swiggle, First Sips Transition cup.

Pojasnjujejo, da so prejeli štiri pritožbe potrošnikov, medtem ko naj bi podjetje Mayborn v Kanadi prejelo kar 484 pritožb, Mayborn v ZDA pa 3.066. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.