Zdravje > Otrok
83 ogledov

V ZDA in Kanadi odpoklicali lončke za malčke Tommee Tippee

Health Canada Health Canada
Potrošniki se pritožujejo, ker je ventil težko očistiti ...

V ZDA so odpoklicali več kot tri milijone Tommee Tippee otroških lončkov za malčke, v Kanadi pa okoli 227.000, sporočajo s kanadskega zdravstvenega inšpektorata.

Ameriški proizvajalec Mayborn USA se je za odpoklic odločil, ker je potrošniška organizacija opozorila na desetine primerov obolelih otrok. Po pisanju britanskega tabloida The Sun, so otroci trpeli za drisko in tudi bruhali.

 Tommee Tippee | Avtor:  Tommee Tippee Tommee Tippee

Mayborn sicer zaenkrat še ni sporočil, ali bo odpoklical tudi produkte v Evropi, njihovo sporočilo javnosti velja le za ZDA in Kanado. Težave so nastale zato, ker imajo številni potrošniki težave s čiščenjem ventila, za kar se v podjetju opravičujejo.

“Odpoklic vključuje šest različnih tipov lončkov, ki imajo enodelni, snemljivi bel ventil,” pravijo na kanadskem inšpektoratu. Gre za lončke: First Sips Transition cup, Trainer Sippee cup, Sippee cut, Sportee bottle, Insulated Swiggle, First Sips Transition cup.

Pojasnjujejo, da so prejeli štiri pritožbe potrošnikov, medtem ko naj bi podjetje Mayborn v Kanadi prejelo kar 484 pritožb, Mayborn v ZDA pa 3.066. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.