Voda, ki jo lahko pojemo

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Užitni balončki z vodo, ki bi lahko nadomestili plastenke.
Oglej si celoten članek

Znano je, da mora človek  za zdravje in dobro počutje popiti veliko vode, po drugi strani pa ustekleničena voda letno proizvede kar nekaj milijonov ton plastičnih odpadkov.

Skupina inženirjev zagonskega podjetja Skipping Rocks Lab iz Londona je iznašla način, kako se znebiti plastenk. 

Izum se imenujejo Oohoo!; "Voda, ki lahko jemo," in je narejen iz biološko razgradljivih materialov. Če ga ne želite pojesti, se lahko razgradi v nekaj tednih. Dodati mu je mogoče barvo in okus, mehurček pa je mogoče napolniti s sokovi, sodo ali kakšno drugo tekočino za pitje. 

Zagonsko podjetje Kipping Rocks Lab, ki je nastalo pod okriljem Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo, si prizadeva, da bi postalo vodilno v razvoju embalaže, ki temelji na morskih algah.

Foto: Youtube Mehurčki Oohoo Kot so sporočili, je "Oohoo" le začetek misije razvoja izdelkov, ki bodo alternativa plastičnim kozarcem, krožnikom in plastenkam.

Še posebej pomembno je to, da je proizvodnja izdelka veliko cenejša od proizvodnje plastične steklenice, kar je seveda dober začetek.

Trenutno potekajo testiranja, z užitnimi kroglicami z vodo, se bo podjetje predstavilo na maratonu v Londonu.  

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.