Vse manj polno kritih zdravil

Foto: Bou0161tjan Tacolljubljana: 17.05.2007, farmacevtka, vrsta ljudi, stranke, zdrav ljubljana: 17.05.2007, farmacevtka, vrsta ljudi, stranke, zdravila, dnevi lekarn
Po podatkih Nacionalnega Inštituta za javno zdravje, se v zadnjih letih manjša število izdanih zdravil na recept, ki so na pozitivni listi. Veča pa se število izdanih receptov za zdravila, ki so na vmesni listi ali izven obveznega zdravstvenega zavarovanja.
Oglej si celoten članek

Od leta 2010 do leta 2016 se je število izdanih receptov zdravil na pozitivni listi zmanjšalo za skoraj dva milijona. Število zdravil na vmesni listi pa se je povečalo za več kot tri milijone. ll

Število izdanih receptov za zdravila, ki so izven obveznega zdravstvenega zavarovanja se je skoraj podvojilo.

Nihanje povprečnih cen zdravil

Po podatkih NIJZ so sicer povprečne cene zdravil, ki so na pozitivni listi občutno višje kot cene zdravil na vmesni listi ali zdravil izven obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Povprečna cena zdravil napozitivni listi je bila lani skoraj 33 evrov, zdravila na vmesni listi skoraj 19 evrov, zdravila izven obveznega zdravstvenega zavarovanja pa skoraj 15 evrov.

Zanimivo je, da je bila povprečna cena zdravil na pozitivni listi leta 2010 29,07 evra, zdravila na vmesni listi skoraj 31 evrov, zdravila izven obveznega zdravstvenega zavarovanja pa 16,69 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.