WHO in covid-19: Janša podprl Trumpa

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Premier je v sredo v tvitu podprl ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki se je zavzel za ustavitev plačevanja članarine WHO...
Oglej si celoten članek

Slovenija se bo o plačevanju članarine Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) še odločila, je danes na novinarski konferenci dejal vladni govorec Jelko Kacin. Se je pa zavzel za to, da bi namesto ustavitve plačevanja članarine WHO, kar je v tvitu podprl premier Janez Janša, Slovenija raje predlagala reformo organizacije.

Premier je v sredo v tvitu podprl ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki se je zavzel za ustavitev plačevanja članarine WHO zaradi po njegovem neprimernega odziva organizacije na pandemijo covida-19. Kacin je danes v odgovoru na vprašanje STA dejal, da vlada o tem še ni razpravljala in da je šlo za odziv predsednika vlade.

Kacin je poudaril, da je bilo v zadnjem času veliko kritik na račun odziva WHO na pandemijo, številne so po njegovem utemeljene. "Zdravstvena organizacija se je nekaj časa odzivala za dogodki namesto v realnem času," je dejal. Ob tem je izpostavil dejstvo, da gre za nov virus, epidemijo, pandemijo ter, da je obvladovanje celotnega sveta izredno zahteven izziv.

Po Kacinovih besedah je dilema, ali je prava pot neplačevanje članarine ali pozitivni predlogi za to, kako bi se WHO prilagodila novi realnosti. Zavzel se je za to, da bi Slovenija ostala pozitivna in predlagala, da se WHO transformira ter prilagodi izzivom, ki nas čakajo v 21. stoletju.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 29

  • 17:38 20. April 2020.

    Maršal, ti si največji cepec, kar sem jih uspel brat tuki! Hitro cepit, ko bo cepivo veni, da ne boš …

  • 11:18 10. April 2020.

    Glavni krivec za pandemijo je WHO ,saj je njen predsednik januarja ob epidemiji na Kitajskem trdil , da ni nobene …

  • 18:13 9. April 2020.

    Ta debil itak samo v rit leze. Boga Urška s takšnim kretenom...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.