Zdravje > Aktualno
6807 ogledov

WHO in covid-19: Janša podprl Trumpa

Janez Janša Saša Despot
Premier je v sredo v tvitu podprl ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki se je zavzel za ustavitev plačevanja članarine WHO...

Slovenija se bo o plačevanju članarine Svetovni zdravstveni organizaciji (WHO) še odločila, je danes na novinarski konferenci dejal vladni govorec Jelko Kacin. Se je pa zavzel za to, da bi namesto ustavitve plačevanja članarine WHO, kar je v tvitu podprl premier Janez Janša, Slovenija raje predlagala reformo organizacije.

Premier je v sredo v tvitu podprl ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki se je zavzel za ustavitev plačevanja članarine WHO zaradi po njegovem neprimernega odziva organizacije na pandemijo covida-19. Kacin je danes v odgovoru na vprašanje STA dejal, da vlada o tem še ni razpravljala in da je šlo za odziv predsednika vlade.

Kacin je poudaril, da je bilo v zadnjem času veliko kritik na račun odziva WHO na pandemijo, številne so po njegovem utemeljene. "Zdravstvena organizacija se je nekaj časa odzivala za dogodki namesto v realnem času," je dejal. Ob tem je izpostavil dejstvo, da gre za nov virus, epidemijo, pandemijo ter, da je obvladovanje celotnega sveta izredno zahteven izziv.

Po Kacinovih besedah je dilema, ali je prava pot neplačevanje članarine ali pozitivni predlogi za to, kako bi se WHO prilagodila novi realnosti. Zavzel se je za to, da bi Slovenija ostala pozitivna in predlagala, da se WHO transformira ter prilagodi izzivom, ki nas čakajo v 21. stoletju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 29
  • Charles 17:38 20.april 2020.

    Maršal, ti si največji cepec, kar sem jih uspel brat tuki! Hitro cepit, ko bo cepivo veni, da ne boš zamudil slučajno, moraš bit med prvimi z iglo v riti!

  • marsal22 11:18 10.april 2020.

    Glavni krivec za pandemijo je WHO ,saj je njen predsednik januarja ob epidemiji na Kitajskem trdil , da ni nobene nevarnosti za ostali svet ! Letala so še naprej normalno letala med državami, namesto , da bi jih prizemljili ! ...prikaži več Za Evropo je glavni krivec evropska komisija , ki ni zaustavila prometa ! Von der Lajen glavna nesposobnica ! Vodje morajo biti modreci in ne bedaki !

  • bolhač 18:13 09.april 2020.

    Ta debil itak samo v rit leze. Boga Urška s takšnim kretenom...