Z aspirinom nad akne in mozolje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Poceni in učinkovit nasvet proti aknam.
Oglej si celoten članek

"Pri trinajstih letih, ko sem živela še v takratni Sovjetski zvezi, sem kot čudežno zdravilo za akne vedno uporabljaja aspirin," je dejala britanska terapevtka in specialistka za težave s kožo Nataliya Robinson. Kot navaja spletna stran healthmedicinet.com, v takratni državi ni bilo na razpolago različnih krem proti aknam, zato so si mlade Rusinje pomagale z zelo učinkovito aspirinsko terapijo. 

Akne oziroma mozolji so namreč nadloga, s katero se sooča osemdeset odstotkov mladih med 14 in 24 letom starosti. Nekateri imajo težave tudi pozneje.

Akne se pojavljajo kadar se pora v koži zamaši z lojem, odmrlimi kožnimi celicami in bakterijami. Najpogosteje se pojavljajo po obrazu, prsih in hrbtu.

Robinsonova pravi, da želi svoj učinkovit recept podeliti predvsem z mladimi, ki jim akne načenjajo samozavest.

Z žličko zdrobite tableto aspirina in mu dodajte malo vode. Raztopino, ki nastane ob tem, nanesite direktno na mozolje ter počakajte 15 do dvajset minut, potem jo izperite: "Ta metoda deluje še posebej ne zelo bolečih mestih, kar najbolj poznajo najstniki, ki se soočajo  z izbruhi mozoljev. Aspirin je prijaznejši do kože in to od vseh predpisanih zdravil za akne," je dodala.

Ena od osnovnih sestavin aspirina je salicilna kislina, ki jo sicer najdemo v skoraj vseh kozmetičnih preparatih proti mozoljem.

Seveda uporabo strogo odsvetujejo vsem, ki so na aspirin alergični. Alergija na aspirin ali salicilno kislino, če pa vendarle opazite kakšno neprijetno reakcijo, prenehajte z uporabo.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:00 7. April 2017.

    Spoštovani! Preden napišete članek,preverite resnična dejstva. V aspirinu se nahaja acetil salicilna kislina ( gre za salicilno kislino zaestreno z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.