Zdravje > Aktualno
522 ogledov

Z aspirinom nad akne in mozolje

Akne Profimedias
Poceni in učinkovit nasvet proti aknam.

"Pri trinajstih letih, ko sem živela še v takratni Sovjetski zvezi, sem kot čudežno zdravilo za akne vedno uporabljaja aspirin," je dejala britanska terapevtka in specialistka za težave s kožo Nataliya Robinson. Kot navaja spletna stran healthmedicinet.com, v takratni državi ni bilo na razpolago različnih krem proti aknam, zato so si mlade Rusinje pomagale z zelo učinkovito aspirinsko terapijo. 

Akne oziroma mozolji so namreč nadloga, s katero se sooča osemdeset odstotkov mladih med 14 in 24 letom starosti. Nekateri imajo težave tudi pozneje.

Akne se pojavljajo kadar se pora v koži zamaši z lojem, odmrlimi kožnimi celicami in bakterijami. Najpogosteje se pojavljajo po obrazu, prsih in hrbtu.

Robinsonova pravi, da želi svoj učinkovit recept podeliti predvsem z mladimi, ki jim akne načenjajo samozavest.

Z žličko zdrobite tableto aspirina in mu dodajte malo vode. Raztopino, ki nastane ob tem, nanesite direktno na mozolje ter počakajte 15 do dvajset minut, potem jo izperite: "Ta metoda deluje še posebej ne zelo bolečih mestih, kar najbolj poznajo najstniki, ki se soočajo  z izbruhi mozoljev. Aspirin je prijaznejši do kože in to od vseh predpisanih zdravil za akne," je dodala.

Ena od osnovnih sestavin aspirina je salicilna kislina, ki jo sicer najdemo v skoraj vseh kozmetičnih preparatih proti mozoljem.

Seveda uporabo strogo odsvetujejo vsem, ki so na aspirin alergični. Alergija na aspirin ali salicilno kislino, če pa vendarle opazite kakšno neprijetno reakcijo, prenehajte z uporabo.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 1
  • Viki Druškovič 20:00 07.april 2017.

    Spoštovani! Preden napišete članek,preverite resnična dejstva. V aspirinu se nahaja acetil salicilna kislina ( gre za salicilno kislino zaestreno z ocetno kislino) in ne salicilna kislina kot vi navajate. Res pa se v dermatologiji za zdravljenje aken uporablja salicilna kislina.