Za ebolo še kar umirajo

Foto: EPA
Foto: EPA
Največ primerov okužbe, 9.203, so zabeležili v Sierri Leone, kjer je za ebolo umrlo 2.655 ljudi.
Oglej si celoten članek

Število smrtnih žrtev hemoragične mrzlice ebola v Zahodni Afriki je naraslo na 7.693, v treh najhuje prizadetih državah pa so zabeležili skupno 19.695 primerov okužbe z ebolo, kažejo najnovejši podatki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO).

Umrlo 366 zdravstvenih delavcev

Po vsem svetu je v letošnji epidemiji ebole umrlo 7.708 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Največ primerov okužbe, 9203, so do 24. decembra zabeležili v Sierri Leone, kjer je za ebolo umrlo 2655 ljudi. V Liberiji, ki je dolgo veljala za najhuje prizadeto državo, se je naraščanje števila okužb upočasnilo. Do 20. decembra so v tej državi našteli 7862 okužb in 3384 smrtne žrtve ebole. V Gvineji, kjer je epidemija pred enim letom izbruhnila, so do 24. decembra zabeležili 2630 okuženih z ebolo, med katerimi jih je 1654 umrlo.

Drugod po svetu, kjer so v letošnji epidemiji zabeležili okužbe z ebolo, ni novih smrtnih žrtev - v Maliju je za hemoragično mrzlico umrlo šest ljudi, v Nigeriji osem in v ZDA eden. WHO še sporoča, da se je do 21. decembra z ebolo okužilo 666 zdravstvenih delavcev, med katerimi jih je 366 umrlo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.