Za potovanje v BiH je dovolj le kartica

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Obrazci SI/BIH 3 niso več potrebni, za odhod v Bosno in Hercegovino po novem potrebujemo kartico zdravstvenega zavarovanja.
Oglej si celoten članek

Z začetkom letošnjega leta je začela evropska kartica zdravstvenega zavarovanja veljati tudi v Bosni in Hercegovini, so sporočili iz Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).

Tako v Bosno in Hercegovino ne bo treba več nositi papirnatega obrazca, ki je veljalo kot potrdilo o pravici do zdravstvenih storitev med začasnim bivanjem.

Za začasno bivanje

“Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije tako od 1. januarja 2016 dalje zavarovanim osebam, v primeru začasnega bivanja v državah članicah EU, EGP in Švici, ter v Avstraliji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Makedoniji ter Srbiji, izdaja le eno listino, in sicer evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja,” pojasnjujejo.

Po 1. januarju 2016 se v Bosni in Hercegovini lahko uporabljajo, vse do izteka veljavnosti, tako obrazci SI/BIH 3 kot tudi  evropske kartice izdane pred 1. januarjem 2016.

Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja lahko zavarovane osebe naročijo na spletni strani ZZZS  www.zzzs.si ali s poslanim SMS sporočilom na telefonsko številko 031 771 009. Navodilo za naročanje s SMS sporočilom se nahaja na spletni strani ZZZS: https://zavarovanec.zzzs.si/wps/portal/portali/azos/zav_tujina/listine_tujina/

Naročilo evropske kartice zdravstvenega zavarovanja je brezplačno, zavarovane osebe pa kartico dobijo po pošti, na naslov v Sloveniji, v štirih delovnih dneh.

anja.scuka@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:04 5. Januar 2016.

    Pozabili so napisat, da obvezno zdravstveno zavarovanje krije le nujno zdravljenje. Za vse ostalo si je potrebno urediti še prostovoljno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.