Za ta spol je covid-19 smrtonosnejši

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Vse več je dokazov, da je ta spol ranljivejši.
Oglej si celoten članek

Čeprav okoli 80 odstotkov covidnih bolnikov razvije milejše simptome, so ti izrazitejši pri starejših, bolnikih s pridruženimi boleznimi in tistih z oslabljenim imunskim sistemom. In moških ...

Znanstveniki ocenjujejo, da je smrtnost zaradi covida-19 za okoli 20 % višja pri moških kot ženskah. Prav tako so moški bolj nagnjeni k pojavu resnih zapletov, ki potrebujejo hospitalizacijo in mehanično ventilacijo.

V svojem članku Koronavirus: Zakaj so moški bolj ranljivi za covid-19 kot ženske, objavljenem na Pubmedu, George M. Bwire, raziskovalec z Oddelka za farmacevtsko mikrobiologijo Univerze za zdravje in sorodne znanosti Muhimbili podrobneje pojasnjuje dejavnike tveganja.

Kateri so in kaj lahko moški naredijo, da zmanjšajo omenjeni odstotek, lahko preberete TUKAJ

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 22:36 19. Maj 2022.

    Ja Gates je rekel cepljenje 2x letno, dokler ne bo boljših cepiv...... Ala smo facebook doktorji bolj brihtni, ko vsi …

  • 21:38 19. Maj 2022.

    nehite ze z tem laznim drekom budale

  • 14:07 19. Maj 2022.

    Dejte že nehat s strašenjem s tem govnovidom.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.