Zdravje
2476 ogledov

Za ta spol je covid-19 smrtonosnejši

prehlad, par Profimedia
Vse več je dokazov, da je ta spol ranljivejši.

Čeprav okoli 80 odstotkov covidnih bolnikov razvije milejše simptome, so ti izrazitejši pri starejših, bolnikih s pridruženimi boleznimi in tistih z oslabljenim imunskim sistemom. In moških ...

Znanstveniki ocenjujejo, da je smrtnost zaradi covida-19 za okoli 20 % višja pri moških kot ženskah. Prav tako so moški bolj nagnjeni k pojavu resnih zapletov, ki potrebujejo hospitalizacijo in mehanično ventilacijo.

V svojem članku Koronavirus: Zakaj so moški bolj ranljivi za covid-19 kot ženske, objavljenem na Pubmedu, George M. Bwire, raziskovalec z Oddelka za farmacevtsko mikrobiologijo Univerze za zdravje in sorodne znanosti Muhimbili podrobneje pojasnjuje dejavnike tveganja.

Kateri so in kaj lahko moški naredijo, da zmanjšajo omenjeni odstotek, lahko preberete TUKAJ

Komentarjev 3
  • Pišmevuh 22:36 19.maj 2022.

    Ja Gates je rekel cepljenje 2x letno, dokler ne bo boljših cepiv...... Ala smo facebook doktorji bolj brihtni, ko vsi strokovnjaki z vsemi možnimi doktorati. Prvi, ki lahko v Slo skuri svojo diplomo pa je strokovnjak Krek. Beovičeva kak je ...prikaži več kaj z varnostjo cepiv in doživljensko zaščito? Logarjeva zdaj si pa obleči majico z napisom oprostite moji osornosti. Jelkoooo.

  • molka 21:38 19.maj 2022.

    nehite ze z tem laznim drekom budale

  • Avatar _lolekbolek_
    _lolekbolek_ 14:07 19.maj 2022.

    Dejte že nehat s strašenjem s tem govnovidom.