Za učenje tujega jezika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Tudi poznejše učenje glasbila je zelo koristno. Zadostujeta še dve do tri ure igranja na teden.
Oglej si celoten članek

Igranje glasbila trenira naše možgane, je pokazala nova raziskava objavljena v reviji PNAS. Raziskava ugotavlja, da je učenje glasbila priporočljivo, tudi če se ga začnemo učiti pozno, v najstniških letih

V raziskavi so analizirali najstnike iz okolice Chicaga, ki so se naučili igrati glasbila v skupini v razredu. Glasbilo pa so igrali le dve do tri ure na teden.

Boljši občutek za jezik

V zadnjem šolskem letu pa so primerjali nevrološki razvoj tega glasbenega razreda s tistim, kjer so se namesto tega več ukvarjali s fizično aktivnostjo.

Z meritvijo električne aktivnosti v možganih so strokovnjaki ugotovili, da so imeli učenci iz glasbenega razreda boljši občutek za jezik in so se hitreje odzivali na zvoke.

Strokovnjaki so mnenja, da učenje glasbila pomaga pri sposobnosti obdelave informacij, predvsem povezanih z jezikom. Z različnimi preteklimi raziskavami so denimo strokovnjaki ugotovili, da se jezika lažje učijo mlajši otroci.

Z učenjem glasbila pa naj bi ta sposobnost trajala dlje. Tisti, ki se učijo glasbila, naj bi se torej lažje učili tujih jezikov tudi v najstniških letih.

anja.scuka@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.