Zdravje > Otrok
58 ogledov

Za učenje tujega jezika

Glasbeniki Profimedias
Tudi poznejše učenje glasbila je zelo koristno. Zadostujeta še dve do tri ure igranja na teden.

Igranje glasbila trenira naše možgane, je pokazala nova raziskava objavljena v reviji PNAS. Raziskava ugotavlja, da je učenje glasbila priporočljivo, tudi če se ga začnemo učiti pozno, v najstniških letih

V raziskavi so analizirali najstnike iz okolice Chicaga, ki so se naučili igrati glasbila v skupini v razredu. Glasbilo pa so igrali le dve do tri ure na teden.

Boljši občutek za jezik

V zadnjem šolskem letu pa so primerjali nevrološki razvoj tega glasbenega razreda s tistim, kjer so se namesto tega več ukvarjali s fizično aktivnostjo.

Z meritvijo električne aktivnosti v možganih so strokovnjaki ugotovili, da so imeli učenci iz glasbenega razreda boljši občutek za jezik in so se hitreje odzivali na zvoke.

Strokovnjaki so mnenja, da učenje glasbila pomaga pri sposobnosti obdelave informacij, predvsem povezanih z jezikom. Z različnimi preteklimi raziskavami so denimo strokovnjaki ugotovili, da se jezika lažje učijo mlajši otroci.

Z učenjem glasbila pa naj bi ta sposobnost trajala dlje. Tisti, ki se učijo glasbila, naj bi se torej lažje učili tujih jezikov tudi v najstniških letih.

anja.scuka@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.