Zanimiv in dokazan način hujšanja

Foto: Profimedia Prijatelji
Tudi to vam bo pomagalo izgubiti odvečne maščobne obloge ...
Oglej si celoten članek

Ljudje se najpogosteje družimo z osebami s podobnim indeksom telesne mase, kot ga imamo sami. Med podobnimi se počutimo najbolje. To pa ni pametno za tiste s prekomerno telesno maso. Za debele osebe bi bilo najboljše, da se družijo z vitkimi prijatelji, saj bodo tako lažje shujšale, ugotavlja raziskava z Baylor University iz Teksasa, ki so jo objavili v reviji Obesity.

Upoštevali celo SMS sporočila

Strokovnjaki so v sklopu raziskave proučevali 9.335 ljudi starih od 18 do 65 let. Zanimala jih je njihova teža, želja po izgubi kilogramov ter njihove interakcije z vitkimi osebami. Upoštevali so vse stike, tudi telefonske pogovore in pošiljanje SMS sporočil.

Osebam, ki so imele letno manj kot sto interakcij z vitkimi osebami, je teža variirala za okoli sto gramov. Ko so ti stiki postali pogostejši, pa se je teža občutno zmanjšala. 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.