Zanimivosti o laseh

Foto: Žurnal24 kopanje par shutterstock 151009 Foto: Shutterstock Menstrualni krči, menstruacija Foto: Žurnal24 moški, ženska, starejši par Foto: Shutterstock korenje Foto: Shutterstock moški
Ste vedeli, da je lasišče med menstruacijo bolj občutljivo? Katero hrano jesti za lepše lase, zakaj lasje sivijo, pod kakšnim kotom rastejo ... Vse boste izvedeli v spodnjem članku.
Oglej si celoten članek

Ste vedeli, da raste lasno steblo pod različnimi koti glede na površino kože? Koti se gibajo od 20 do 90 stopinj. Veliko preglavic nam delajo tisti lasje, ki rastejo pod kotom nižjim od dvajset stopinj, saj nam onemogočajo lepo pričesko. Še huje pa je, če se lasje pod majhnim kotom celo vrastejo v kožo in povzročijo vnetje.

Tri plasti

Lasno steblo ima sicer tri plasti, notranja plast se imenuje sredica in je sestavljena iz celic, ki niso še popolnoma poroženele. Srednja plast je skorja, sestavljena je iz poroženelih celic in daje lasem trdnost in barvo. Zunanja plast ali vrhnjica spominja na strešnike ali luske, ki ščitijo naše lase. 

Zanimivo je, da se te luske ob bazični raztopini oziroma ob navadnem milu razprejo, pri kisli raztopini pa se zaprejo. V fotogaleriji preverite še nekaj zanimivosti naših las in lasišča.

 

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.