Zaradi oprijetih kavbojk ni mogla vstati

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Avstralski zdravniki svarijo pred preveč oprijetimi kavbojkami, ki jih poimenujemo skinny jeans.
Oglej si celoten članek

Zelo oprijete kavbojke, ki se jih je prijel tudi vzdevek skinny jeans, so moderne, a nevarne. V počepu namreč preprečujejo cirkulacijo, kar posledično povzroča poškodbe na mišicah, otekanje in živčne blokade.

Avstralski zdravniki so v javnosti opisali primer 35-letne ženske, ki je z omenjenimi kavbojkami pomagala prijatelju čistiti omaro. Zato je bila več ur tudi v počepu. Na poti domov je izgubila moč v nogah in padla na cesto. Ker se ni mogla dvigniti, je bila nemudoma hospitalizirana. V bolnišnici so jo obdržali štiri dni.

Močno otečene noge

Da so 35-letnico lahko rešili, so morali zdravniki bolnišnice Adelaide kavboke prerezati.  “Presenečeni smo ugotovili, da je lahko utrpela tako hude poškodbe mišic in živcev le zaradi kavbojk,” pravi nevrolog Thomas Kimber. Ko je prišla v bolnišnico, je imela močno otečene noge. Pravijo, da so že imeli primere, ko so takšne kavbojke poškodovale živce v dimljah, je pa to prvi znani primer, ko so bile poškodovane mišice in živci pod koleni. Če že oblečete skinny jeans svetuje, da se v primeru nelagodja ali mravljinčenja v nogah hitro sprehodite in pospešite prekrvavitev v nogah.

anja.scuka@zurnal24.si  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:07 25. Junij 2015.

    Vse kar je po modi, budala navleče na sebe.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.