Zdravje > Aktualno
11 ogledov

Zaradi oprijetih kavbojk ni mogla vstati

kavbojke Profimedias
Avstralski zdravniki svarijo pred preveč oprijetimi kavbojkami, ki jih poimenujemo skinny jeans.

Zelo oprijete kavbojke, ki se jih je prijel tudi vzdevek skinny jeans, so moderne, a nevarne. V počepu namreč preprečujejo cirkulacijo, kar posledično povzroča poškodbe na mišicah, otekanje in živčne blokade.

Avstralski zdravniki so v javnosti opisali primer 35-letne ženske, ki je z omenjenimi kavbojkami pomagala prijatelju čistiti omaro. Zato je bila več ur tudi v počepu. Na poti domov je izgubila moč v nogah in padla na cesto. Ker se ni mogla dvigniti, je bila nemudoma hospitalizirana. V bolnišnici so jo obdržali štiri dni.

Močno otečene noge

Da so 35-letnico lahko rešili, so morali zdravniki bolnišnice Adelaide kavboke prerezati.  “Presenečeni smo ugotovili, da je lahko utrpela tako hude poškodbe mišic in živcev le zaradi kavbojk,” pravi nevrolog Thomas Kimber. Ko je prišla v bolnišnico, je imela močno otečene noge. Pravijo, da so že imeli primere, ko so takšne kavbojke poškodovale živce v dimljah, je pa to prvi znani primer, ko so bile poškodovane mišice in živci pod koleni. Če že oblečete skinny jeans svetuje, da se v primeru nelagodja ali mravljinčenja v nogah hitro sprehodite in pospešite prekrvavitev v nogah.

anja.scuka@zurnal24.si  

Komentarjev 1
  • dhoo 18:07 25.junij 2015.

    Vse kar je po modi, budala navleče na sebe.