Zato bo prekinitev diete koristila

Foto: Profimedia Debelost
Prekinitev shujševalne diete bi vam lahko pomagala pri izgubi telesne teže, ugotavlja raziskava, ki so jo vodili strokovnjaki s Univerze v Tasmaniji in ki so jo objavli v reviji Journal for Obesity.
Oglej si celoten članek

Namen raziskave je bil, da bi odkrili učinke nadaljevanja diete in učinke prekinitev diete. V raziskavo je bilo vključenih 51 debelih moških, ki so bili 16 tednov na strogi dieti.

Eni so morali neprekinjeno nadaljevati z dieto, drugi so z dieto prekinili za dva tedna in nato z njo nadaljevali še 30 tednov.

Tisti, ki so prekinili z dieto za dva tedna, so izgubili več teže, po koncu diete pa so pridobili manj kilogramov kot ostali.

Ponovni zagon presnove

Šest mesecev po koncu diete so moški, ki so vmes prekinili z dieto, v povprečju izgubili in obdržali osem kilogramov manj kot tisti, ki z dieto niso prekinili.

Strokovnjaki pojasnjujejo, da se telo pri dieti bori proti izgubi kilogramov. Zato se po koncu diete lažje zredimo. S tem, ko prekinemo z dieto, po mnenju avtorjev raziskave sprožimo ponovni “zagon” presnove, ki omili “boj” telesa proti izgubi kilogramov.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.