Zato je neprijetno piti, ko niste žejni

Foto: Boštjan Tacol slovenija 20.01.2010 voda, pitje vode, kozarec, foto: Bostjan Tacol
Skrivnost se skriva v možganih ...
Oglej si celoten članek

Pitje vode je lahko prijetno ali zelo neprijetno. Občutek pri pitju vode je povezan s tem, kaj se dogaja v določenih predelih možganov, ki so povezani z žejo, piše Focus.

Če smo žejni in če bi naše telo potrebovalo vodo, so nekateri predeli v možganski skorji (predeli v Cotex orbitofrontalic in Cortex cingularis) krivi za to, da dojemamo pitje kot užitek. Če nismo dehidrirani, pa se po drugi strani aktivirajo drugi predeli možganov (v Cortex insularis, Corpus amygdaloideum in Substantia grisea centralis), ki nam povzročajo občutek nelagodja, če se kljub temu odločimo, da bomo nekaj spili. 

Magazin Pet razlogov, zakaj ne smete zavreči tekočine kislih kumaric

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:42 4. Februar 2018.

    Varovalo, da ne spiješ preveč tekočine kot pa jo potrebuješ ter hkrati odplakneš minerale in vitamine iz telesa.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.