Zato strokovnjaki svetujejo tri skodelice čaja na dan

Foto: Profimedia Črni čaj
Številne znanstvene raziskave so pokazale blagodejne učinke zelenega in črnega čaja na naše zdravje. Ta vas bo presenetil.
Oglej si celoten članek

Redno pitje čaja lahko predvsem pri starejših ženskah poskrbi za bolj zdrave kosti, ugotavljajo strokovnjaki z Univerze Flinders. Raziskavo so objavili v reviji American journal of Clinical Nutrition.

Ugotovili so, da lahko tri skodelice čaja na dan zmanjšajo tveganje za zlome kosti za trideset odstotkov. Raziskavo so naredili med 1.200 ženskami s povrečno starostjo 80 let. Vse so odgovarjale na vprašanja povezana z njihovimi prehranskimi navadami, tudi s pitjem čaja. V desetih letih so ženske v raziskavi utrpele 288 zlomov, od tega 129 zlomov kolka. Zdravje Ali zeleni čaj res deluje?

Zeleni ali črni čaj

Tiste ženske, ki so dnevno spile tri skodelice zelenega ali črnega čaja, so imele za skoraj tretjino manj možnosti, da bi utrpele zlom kosti. Po mnenju strokovnjakov se skrivnost čaja skriva v flavonoidih, ki krepijo kosti in pospešujejo nastajanje novih kostnih celic.

Zdravje Skodelica tega čaja na dan odžene demenco stran

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.