Zdravje > Prehrana
3150 ogledov

Zato strokovnjaki svetujejo tri skodelice čaja na dan

Črni čaj
Številne znanstvene raziskave so pokazale blagodejne učinke zelenega in črnega čaja na naše zdravje. Ta vas bo presenetil.

Redno pitje čaja lahko predvsem pri starejših ženskah poskrbi za bolj zdrave kosti, ugotavljajo strokovnjaki z Univerze Flinders. Raziskavo so objavili v reviji American journal of Clinical Nutrition.

Ugotovili so, da lahko tri skodelice čaja na dan zmanjšajo tveganje za zlome kosti za trideset odstotkov. Raziskavo so naredili med 1.200 ženskami s povrečno starostjo 80 let. Vse so odgovarjale na vprašanja povezana z njihovimi prehranskimi navadami, tudi s pitjem čaja. V desetih letih so ženske v raziskavi utrpele 288 zlomov, od tega 129 zlomov kolka. hujšanje Zdravje Ali zeleni čaj res deluje?

Zeleni ali črni čaj

Tiste ženske, ki so dnevno spile tri skodelice zelenega ali črnega čaja, so imele za skoraj tretjino manj možnosti, da bi utrpele zlom kosti. Po mnenju strokovnjakov se skrivnost čaja skriva v flavonoidih, ki krepijo kosti in pospešujejo nastajanje novih kostnih celic.

čaj, zeleni čaj, poletje, osvežitev Zdravje Skodelica tega čaja na dan odžene demenco stran
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.