Zdravje > Fitnes
1770 ogledov

Ta čaj vam bo pomagal pri hujšanju

Črni čaj
Ne boste verjeli, za kaj vse je dober ta čaj ...

Črni čaj je pogosto v senci zelenega, ko gre za pozitivne učinke na zdravje in spopadanje z odvečnimi kilogrami. A nova študija nutricionističnega centra Univerze v Kaliforniji je pokazala, da črnega čaja ne smemo odpisati.

Tako zeleni kot tudi črni čaj vsebujeta polifenole. Gre za antioksidante, ki ščitijo celične strukture, kot so DNK in celične membrane, pred poškodbami prostih radikalov. Polifenoli iz zelenega čaja so dovolj majhni, da se absorbirajo v krvni obtok in telesno tkivo. Nova raziskava pa kaže, da lahko tudi črni čaj prek posebnih mehanizmov, v katerih sodelujejo črevesni mikrobi, pripomore k dobremu zdravju in izgubi telesne teže.

Hujšanje Zanimivo Zdravje To je zagotovo najlepši način za hujšanje

Glodalci na dieti

Do ugotovitev so prišli s pomočjo eksperimenta na miših. Vsaka skupina teh glodavcev je imel različno dieto v obdobju enega meseca – dieta z visoko vsebnostjo maščob in sladkorja, dieta z visoko vsebnostjo maščob in sladkorja z ekstraktom zelenega čaja, dieta z visoko vsebnostjo maščob in sladkorja z ekstraktom črnega čaja in dieta z nizko vsebnostjo maščob in sladkorja.

Raziskovalci so do rezultatov prišli s zbiranjem vzorcev jetrnih tkiv in debelega črevesja glodavcev, da bi izmerili nakopičeno maščobo.

Po štirih tednih so ugotovili, da so miši, ki so dobile ekstrakte črnega in zelenega čaja, shujšale, njihova teža pa je postala primerljiva s težo tistih miši, ki so bile podvržene dieti z nizko vsebnostjo sladkorja in maščob, je poročal portal Medical News Today.

"Rezultati kažejo, da sta zeleni in črni čaj probiotika, snovi, ki povzročajo rast dobrih mikroorganizmov in prispevajo k dobremu počutju posameznika," je dejala avtorica študije z Univerze v Kaliforniji Susanne Henning.

hujšanje, teža Hujšanje Zdravje Hujšanje: Držite se osnovnega pravila in rezultati bodo tu
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.