Zdravje > Življenjski stil
181 ogledov

Hujšanje: Držite se osnovnega pravila in rezultati bodo tu

hujšanje, teža Profimedias
Osnovno in enostavno pravilo za uspešno hujšanje.

Če želimo shujšati, se moramo držati določenih pravil. V nedavni študiji nutricionistov z Ameriške akademije pediatrov so zapisali, da pri tem obstaja eno in osnovno pravilo. Recept za to, pa je zelo preprost: prenehajte se ukvarjati s svojo težo, govoriti o njej oziroma o tem, koliko ste zares težki in zagotovo boste shujšali, opozarjajo.

Strokovnjaki, ki se ukvarjalo s prehanjevalnimi navadami otrok, so namreč ugotovili, da je naš pristop do izgube teže še kako povezan z našim odraščanjem. Gre za to, kaj so nam o  hrani, kalorijah, debelosti oziroma govorili naši starši.

hujšanje | Avtor: Profimedias Profimedias

"Če so bili starši preveč zaskrbljeni zaradi svoje teže ali so otroke ves čas obremenevali s kilogrami, se bodo ti otroci pozneje najverjetneje posluževali nazdravih prehranjevalnih navad oziroma nezdravo hujšali," so opozorili.

Torej, če želimo shujšati, se raje osredotočimo na naše zdravje, na naše boljše počutje, ki ga bomo dosegli po tem. Poleg zdrave prehrane se posvetimo še telovadbi in ob tem raje razmišljajmo o njenem vplivu na našo obliko telesa, svetujejo strokovnjaki.

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen 

avto

Komentarjev 1
  • mph 17:10 08.oktober 2016.

    Vsi svetovni rekorderji v telesni teži so upoštevali verjetno točno ta "pameten" nasvet.