Svet
3166 ogledov

Zaradi zdravila za hujšanje umrlo vsaj 500 ljudi

Zdravila Profimedias
Francoski farmacevt mora zaradi zdravila na sodišče.

Proizvajalec zdravil Servier in francoska agencija za zdravila ANSM gresta na sodišče zaradi zdravila Mediator, za katerega verjamejo, da je odgovoren za najmanj 500 smrti, kar je sprožilo enega največji zdravstvenih škandalov v Franciji, so objavili tožniki.

Odobren kot zdravilo za sladkorno bolezen so Mediator masovno predpisovali kot sredstvo za zmanjševanje apetita, ki naj bi pripomoglo k zmanjšanju telesne teže.

Sveča Grozljivo Zdravje Zaradi neplačanih računov v bolnišnici umrlo 60 otrok

Zdravilo je bilo leta 2009 umaknjeno s francoskega tržišča; v Španiji, Italiji in Združenih državah Amerike so ga s trga umaknili že deset let pred tem in to ravno zaradi sumov o nevarnih stranskih učinkih.

V Franciji naj bi zaradi jemanja zdravila umrlo najmanj 500 ljudi; pri vseh so ugotovili, da je prišlo do motnje pri delovanju srca. Kot pišejo francoski mediji, obstaja velika verjetnost, da je umrlih zaradi jemanja omenjenega zdravila še veliko več, okrog dva tisoč.

Obtožnica za uboje in prevaro bremeni 14 posameznikov in 11 podjetij.

denar euro štetje Povprečen Slovenec Zdravje Toliko porabimo za zdravila Če v desetih letih vsak dan pokadite en džoint na dan, imate 5,7-krat večje možn Slovenija Je lahko marihuana smrtna? zdravila testi dokazujejo ... Zdravje Bomo živeli 120 let?

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.