Zavajanje pri prodaji prehranskega dopolnila

Zavajanje potrošnikov z nedovoljenimi zdravstvenimi trditvami.
Oglej si celoten članek

Zdravstveni inšpektorat RS opozorja glede spletnega nakupovanja in v konkretnem primeru potrošnikom odsvetuje nakup prehranskega dopolnila Herparen. Prodaja dopolnila poteka na spletni strani http://www.liverinfonow.com/1077309.html

"Prehransko dopolnilo je na omenjeni spletni strani predstavljeno na zavajajoč način, z nedovoljenimi zdravstvenimi trditvami. 
Prodajalec ima sedež v ZDA, zato Zdravstveni inšpektorat RS nima pristojnosti oziroma možnosti ukrepanja,"
sporočajo z zdravstvenega  inšpektorata. 
 
Potrošnikom priporočajo da pred nakupom v spletnih trgovinah vedno preverijo informacije o ponudniku in da si ogledajo spletne strani SI-CERT www.varninainternetu.si.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:56 21. Januar 2018.

    Ne vem kako lahko tako nekaj reklamirajo,ce pa ni res. Kdo ve a je to res,da inspektorat trdi,da zavajajo z …

  • 23:15 20. Oktober 2017.

    Aha... spet neumnosti. Imamo izvleček Camu camu, kjer recimo piše, da zdravi prehlad. In to ne sme bit napisano, ker …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.