Zdravje > Prehrana
3688 ogledov

Zavajanje pri prodaji prehranskega dopolnila

Zavajanje potrošnikov z nedovoljenimi zdravstvenimi trditvami.

Zdravstveni inšpektorat RS opozorja glede spletnega nakupovanja in v konkretnem primeru potrošnikom odsvetuje nakup prehranskega dopolnila Herparen. Prodaja dopolnila poteka na spletni strani http://www.liverinfonow.com/1077309.html

"Prehransko dopolnilo je na omenjeni spletni strani predstavljeno na zavajajoč način, z nedovoljenimi zdravstvenimi trditvami. 
Prodajalec ima sedež v ZDA, zato Zdravstveni inšpektorat RS nima pristojnosti oziroma možnosti ukrepanja,"
sporočajo z zdravstvenega  inšpektorata. 
 
Potrošnikom priporočajo da pred nakupom v spletnih trgovinah vedno preverijo informacije o ponudniku in da si ogledajo spletne strani SI-CERT www.varninainternetu.si.

Komentarjev 2
  • regina 09:56 21.januar 2018.

    Ne vem kako lahko tako nekaj reklamirajo,ce pa ni res. Kdo ve a je to res,da inspektorat trdi,da zavajajo z prehransko dopolnilno zdravilo HEPAREN. Komu naj verjames.Naj bi na spletno stran zavajali kupce heparena. Kako smo tako goljufsni. je to ...prikaži več res da sme tako punudnikam prodat in narocat zdravilo ce ni res.Naj bi bil sedes v ZDA kako bomo spoznali kaj je res.Sem narocnik tega Eparena.

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 23:15 20.oktober 2017.

    Aha... spet neumnosti. Imamo izvleček Camu camu, kjer recimo piše, da zdravi prehlad. In to ne sme bit napisano, ker gre v nos farmaciji, pa čeprav je res.