ZD Ljubljana tako poziva paciente

Foto: Profimedia
Preobremenjenost v zdravstvu.
Oglej si celoten članek

V Zdravstvenem domu Ljubljana so danes pozvali bolnike k "racionalni rabi zdravstvenih storitev" zaradi preobremenjenosti družinskih ambulant z obravnavo izjemno povečanega števila bolnikov s covidom-19. Bolnike prosijo, da se v naslednjih štirih tednih na zdravnika obračajo v primeru akutnih obolenj in vročinskih stanj, so zapisali v sporočilu.

Razmere zahtevajo takojšnje in stalno prilagajanje, da lahko zagotavljajo izvajanje neodložljivih zdravstvenih storitev za bolnike ter sočasno dosledno izvajajo testiranja na novi koronavirus in cepljenje proti covidu-19, so zapisali v sporočilu za javnost Zdravstvenega doma Ljubljana.

Preusmerjanje kadra

Na ministrstvu za zdravje že več dni opozarjajo na obremenjenost bolnišnic, ki so zaradi slabšanja epidemioloških razmer na robu zmogljivosti. Zato so se odločili, da bodo v bolnišnice na pomoč poslali tudi nekatere zaposlene iz primarne zdravstvene ravni, zlasti računajo na medicinske sestre iz referenčnih ambulant, kjer programe začasno ukinjajo, pa tudi drug kader. 

Sestanki o tem med ministrstvom za zdravje in vodstvi zdravstvenih domov po informacijah STA potekajo vsakodnevno. Vendar pa zdravstveni domovi in koncesionarji opozarjajo, da so tudi sami preobremenjeni in jim ob izvajanju testiranja in cepljenja že tako primanjkuje kadra.

Državni sekretar na ministrstvu za zdravje Franc Vindišar je ta teden dejal, da vrh zasedenosti intenzivnih oddelkov bolnišnic pričakujejo 24. novembra, ko naj bi bilo zasedenih več kot 250 intenzivnih postelj.

Zdravje Zadnji podatki: Prebili mejo 200 zasedenih intenzivnih postelj Slovenija Minister Poklukar: Možnost zaprtja države še vedno na mizi

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 06:47 12. November 2021.

    Samo število respiratorjev naj Zmanjšajo , ali jih Ukinejo, pa Bo v Trenutku manj Mrvih in Več Zdravih !!! ! …

  • 19:58 11. November 2021.

    zdravniki so poleg dodatne plače, covid dodatka, lovljenja cepilcev našli še četrti žakelj iz katerega jim bodo padali denarci.. in …

  • 17:57 11. November 2021.

    zanimivo, da se najbolj v tem korana sranju, pritožujejo splošni zdravniki, ki se samo na telefone javljajo. Moja zdravnica zjutraj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.