Slovenija
2783 ogledov

Minister Poklukar: Možnost zaprtja države še vedno na mizi

Janez Poklukar Vlada RS, twitter
Razmere so skrajno resne in samo z odgovornim pristopom vsakega od nas se bomo morda izognili zaprtju države, pravi minister za zdravje Janez Poklukar.

Epidemiološke razmere v državi so resne. V torek je bilo potrjenih 4.481 novih primerov okužb, kar je drugo najvišje število okužb od pojava prvih okužb pri nas. Da se razmere ne umirjajo, potrjuje tudi število v sredo izdanih TAN kod. Po podatkih ministrstva za javno upravo je bilo v sredo izdanih 3.390 TAN kod, kar pomeni, da je bilo včeraj potrjenih najmanj okoli 3.500 novih primerov okužb.

"Ključno je, da ukrepe izvajamo. Če bomo pri tem uspešni, morda lockdowna ne bo," je za Odmeve TV Slovenija dejal minister za zdravje Janez Poklukar. "Razmere v bolnišnicah so skrajno resne in samo z odgovornim pristopom vsakega od nas in vseh nas skupaj lahko preprečimo to in dosežemo z dobro organizacijo v zdravstvu, da bomo zmogli zagotoviti zdravje in zdravljenje za slehernega državljana, da bomo dobili nujno medicinsko pomoč."

Maske na prostem Slovenija Zakaj cepljeni ne smejo v karanteno

Kot že večkrat, je tudi tokrat poudaril, da epidemija ni problem zdravstva, ampak se zdravstvo sooča z njenimi najhujšimi posledicami. Prav zato je pomembno, da vsi skupaj pristopimo k reševanju nastale situacije. Po besedah ministra Poklukarja vsi segmenti sodelujejo pri vzpostavljanju covid zdravstva. Slovenija se sicer pogovarja s sosedami o morebitni pomoči, če bi slovensko zdravstvo ne bi zmoglo. Je pa Poklukar ob tem dodal, da se epidemiološke razmere tudi v sosednjih državah slabšajo.

Poklukar meni, da je zadnji trenutek, da stopimo skupaj in izvajamo ukrepe. "Če bomo striktno izvajali PCT in ostale ukrepe, bomo imeli čez sedem do deset dni pozitiven učinek. Kar pa ustavlja epidemijo, je cepljenje, zato pozivam vse k cepljenju," je pozval minister.

Covid-19 Zdravje "Ne moremo jih rešiti, zato jih ne sprejmemo na intenzivne oddelke"

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 11
 • pravičnik77 22:47 11.november 2021.

  ne državo zapreti, razpustiti bi jo bilo potrebno, potem vse člane vlade in njihove protikoronske pomagače zapret in ključe izgubit, šele nato pa graditi drugo republiko, s prepovedjo političnega sodelovanja vsem dosedanjim politikom.. samo tako se bo lahko kaj spremenilo ...prikaži več na bolje... stari fosili, ki so v politiki pognali korenine so krivci za razpad države

 • Avatar Antikrist
  Antikrist 12:24 11.november 2021.

  Mislim, da je bilo ustavno sodišče dovolj jasno glede zapiranja države! Tale fašist Poklukar pa še vedno nabija o nekem zapiranju. Če se bo kaj zapiralo, se bo zaprlo fašistično vlado na Dob!

 • QSprm 11:11 11.november 2021.

  Edini ukrep, ki je 100% ucinkovit in nas takoj resi vseh tegob, je takojsnja institucionalizacija te falange notoricih bebckov in razmontiranje legla korupcije. Vse ostalo je le nadaljevanje groteskne epizode lova na carovnice in ropanje davkoplacevalcev.