Zdravje
44218 ogledov

"Ne moremo jih rešiti, zato jih ne sprejmemo na intenzivne oddelke"

Covid-19 Profimedia
Večina bolnikov, ki so bili umrli po okužbi s koronavirusom, je umrla na navadnih covidnih oddelkih bolnuišnic.

Največ bolnikov, hospitaliziranih zaradi covid-19 umre na običajnih kovidnih oddelkih, ne pa na enotah intenzivne nege, kažejo podatki Sledilnika covid-19. Zunaj bolnišnic ali v DSO umrejo le posamezniki. 

Covid-19, UKC Ljubljana Zdravje Toliko cepljenih je na intenzivni negi

Včeraj so tako na oddelkih intenzivne nege umrli trije ljudje, na akutnem oddelku pa 17 oseb, predvčerajšnjim sta na intenzivnih oddelkih umrla dva človeka, na akutnih covid oddelkih pa 10. Še dan prej je na akutnih oddelkih umrlo osem bolnikov s covidom in na intenzivnih terapijah štirje. 

 | Avtor: Sledilnik Covid-19 Sledilnik Covid-19

"Ti bolniki ne pridejo do intenzive, razlog je njihovo predhodno stanje," pravi vodja Oddelka Intenzivne terapije Infekcijske klinike UKC Ljubljana Matjaž Jereb.

Kot pojasnjuje Jereb, gre za kombinacijo starosti in sočasnih kroničnih bolezni. "Gre za bolnike pri katerih lahko zanesljivo ocenimo, da intenzivno zdravljenje ne bi bilo uspešno, ampak le odlašanje smrti," pravi Jereb. "Med umrlimi so tudi bolniki, ki imajo druge kronične bolezni ali bolezni, ki jih z vsemi prijemi pri stopnji sodobne medicine ne moremo rešiti," dodaja Jereb. 

 

Komentarjev 39
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 07:47 11.november 2021.

    Pa kaj je z vami novinarji narobe ? a sedaj boste pa stali ob postelji vsakega bolnika in pisali o njegovem počutju...skrajno nemogoči ste...dajte se postavit na pokopališče in tam opazujte priprave za vašo bolno psiho. Kolikor je ljudi na ...prikaži več svetu toliko je bolezni in vsi zagotovo, umremo. Pišite o rojstvu in ne o smrti.

  • Avatar DvaPlusDvaJe4
    DvaPlusDvaJe4 00:30 11.november 2021.

    Niso vsa testna cepiva enaka. Zato so skriti dogovori. Eni dobijo placebo. Politiki.

  • Avatar DvaPlusDvaJe4
    DvaPlusDvaJe4 00:29 11.november 2021.

    Smrtnost narašča zaradi cepiv.