Zadnji podatki: Vendarle dobre novice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Se bo krivulja ta teden vendarle obrnila navzdol?
Oglej si celoten članek

V nedeljo so v državi ob 11.067 PCR-testih potrdili 8.575 okužb z novim koronavirusom. V primerjavi s prejšnjo nedeljo, ko so potrdili 8.401 okužbo, je bilo včeraj 174 okužb oziroma le dva odstotka več. Delež pozitivnih testov je tako v nedeljo  znašal kar 77,5 odstotkov. V Sloveniji je trenutno 172.380 aktivnih okužb, še kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje. 

V soboto je glede na prejšnjo soboto število potrjenih okužb celo padlo za dva odstotka, v nedeljo pa se je za toliko zvišalo. Glede na to, da je bila v prejšnjem tednu rast okrog 50-odstotna, je to odlična novica

Sedemdnevno povprečje je po podatkih Sledilnika 14.200 in se je malenkost dvignilo (za 0,2) odstotka, včeraj pa je prvič v petem valu padlo, kar je bil prvi znak, da smo morda dosegli vrh.

Prejšno nedeljo so ob 11.104 PCR-testih potrdili 8.396 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je znašal 75,6 odstotka.  

Projekcija do druge polovice februarja, ki jo pripravlja Janez Žibert z ljubljanske ekonomske fakultete, kaže, da se bo krivulja ta teden obrnila navzdol. 

dezurni@styria-media.si
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:21 31. Januar 2022.

    Bravo, po dveh letih te norije, je to prvi članek, da ob dobrih novicah niste jamrali ali grozili...Po moje še …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.