Zdaj tudi male potičke

Foto: Osebni arhiv
Foto: Osebni arhiv
Tradicionalna slovenska jed je dobila še manjšo različico.
Oglej si celoten članek

Potico poznamo vsi Slovenci, saj je pomemben del naše gastronomske dediščine in je ena od izvirnih slovenskih sladic. Veliko babic in mamic dela potico, ki jo jemo ob praznikih, tradicionalno predvsem ob veliki noči. Sestavljena je iz vzhajanega testa in polnila, ki je najpogosteje orehovo. Potico že dolgo časa poznajo po vsem svetu, kamor so jo zanesli naši izseljenci, zato jo nekateri imenujejo amabasadorka Slovenije.

Tradicionalno na moderen način

Poznavalka potic in ustanoviteljica Društva ljubiteljev potice Janja Štrumbelj, pa je potice prilagodila sodobnim potrebam v gostinstvu in turizmu. Namesto velikih potic je oblikovala mahne potičke namenjene samo eni osebi, ki jih je zaradi svoje majhnosti poimenovala lePotičke. Njena prednost je, da jo primete z roko in pojeste v nekaj grižljajih brez rezanja in drobljenja. Naredila jih je po preizkuženih receptih za tradicionalno slovensko potico, v njih pa ne bomo zasledili barvil, arom ali dodatkov za podaljšanje svežine. LePotičke so izdelane ročno, zaradi svoje majhnosti pa jih lahko v nekaj minutah dopečemo in pojemo sveže. Idealne so za pogostitve, saj jih ne bo potrebno rezati.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.