Zdravje > Aktualno
250 ogledov

Zdaj tudi male potičke

poticka Osebni arhiv
Tradicionalna slovenska jed je dobila še manjšo različico.

Potico poznamo vsi Slovenci, saj je pomemben del naše gastronomske dediščine in je ena od izvirnih slovenskih sladic. Veliko babic in mamic dela potico, ki jo jemo ob praznikih, tradicionalno predvsem ob veliki noči. Sestavljena je iz vzhajanega testa in polnila, ki je najpogosteje orehovo. Potico že dolgo časa poznajo po vsem svetu, kamor so jo zanesli naši izseljenci, zato jo nekateri imenujejo amabasadorka Slovenije.

Tradicionalno na moderen način

Poznavalka potic in ustanoviteljica Društva ljubiteljev potice Janja Štrumbelj, pa je potice prilagodila sodobnim potrebam v gostinstvu in turizmu. Namesto velikih potic je oblikovala mahne potičke namenjene samo eni osebi, ki jih je zaradi svoje majhnosti poimenovala lePotičke. Njena prednost je, da jo primete z roko in pojeste v nekaj grižljajih brez rezanja in drobljenja. Naredila jih je po preizkuženih receptih za tradicionalno slovensko potico, v njih pa ne bomo zasledili barvil, arom ali dodatkov za podaljšanje svežine. LePotičke so izdelane ročno, zaradi svoje majhnosti pa jih lahko v nekaj minutah dopečemo in pojemo sveže. Idealne so za pogostitve, saj jih ne bo potrebno rezati.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.