Zdravniki opozarjajo: Tega ne počnite pred seksom, ker je nevarno

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Številni za boljši spolni odnos brez razmišljanja počnejo stvari, ki so lahko tudi zelo nevarne. Eden od nasvetov, ki se je izkazal za nesmiselnega in celo škodljivega je uriniranje pred seksom. Velja namreč mišljenje, da na ta način preprečimo okužbe sečil. Zdravniki pojasnjujejo, da velja prav nasprotno.
Oglej si celoten članek

Vodilni svetovni urologi opozarjajo, da namerno uriniranje pred seksom povečuje tveganje za pojav okužbe, s katerimi se ženske že tako veliko pogosteje borijo kot moški. 

Urolog David Kauffman trdi, da je zgodba o uriniranju pred seksom ena od najbolj razširjenih, zato svoje pacientke vseskozi prepričuje, da tega ne počnejo. To naj bi bil najpogostejši vzrok za postkoitalne okužbe sečil. 

Nasvet urologa

Med seksom se namreč vaginalne bakterije porinejo v sečni kanal, ki zatem bakterijam omogoči lažje potovanje do mehurja, kjer se zgodi okužba. Zato bi morali na stranišče po seksu, hkrati pa morate paziti, da organizmu zagotovite dovolj tekočine. S tem boste preprečili dehidracijo in pomagali pri izločanju bakterij iz sečnega trakta, piše Independent.

Vzrok za okužbe so pogosto tudi uporaba diafragme in kondomom s spermicidnimi mazivi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 07:38 14. Maj 2017.

    Tale iz slike, mi ravno ne deluje kot, da bi se ravno kar dala dol :) Morda pa le, v …

  • 22:58 13. Maj 2017.

    Samo strašijo ljudi brezveze, do sedaj je bilo vse vredu pred tem in tudi po tem, sem ženska in vem …

  • 22:22 13. Maj 2017.

    Vzrok za okužbo je neuravnovešeno telo, ne pa vaginalne bakterije - te lahko v vsakem trenutku prehajajo v sečevod, če …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.