Zdravniška stavka: Popoldne bo vse jasno

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zdravniki bodo najverjetneje zamrznili stavko,
Oglej si celoten članek

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik zdravniškega sindikata Fides Konrad Kuštrin bosta danes predvidoma le podpisala aneks h kolektivni pogodbi za zdravnike in zobozdravnike, s tem pa zamrznila zdravniško stavko, ki bi se morala prav v ponedeljek nadaljevati v ostrejši obliki.

Foto: Fides Zdravniška stavka: Zbor na UKCL Na petkovih popoldanskih pogajanjih je ministrica zdravnikom predložila pisni predlog dogovora o posebnem pilotnem projektu, s katerim bi preizkusili možnost variabilnega nagrajevanja zdravnikov. Če se bo izkazalo, da so rešitve za nagrajevanje uspešnosti prave, bo vgrajen tudi v zakon o upravljanju in vodenju javnozdravstvenih zavodov, je v petek po pogajanjih pojasnila Kolar Celarčeva.

Stavko bodo zamrznili

Po napovedih Kuštrina jim bo vladna stran do 12. ure posredovala tekst v petek doseženih dogovorov, nato jih bodo skupaj pogledali in če bo v njih zapisano "tako, kot so se danes dogovorili", sledi podpis. S tem bi stavko zamrznili za šest mesecev.

Kuštrin je dodal, da bodo podpisali aneks h kolektivni pogodbi, kjer bodo zapisana na novo ovrednotena delovna mesta specializantov, višjih zdravnikov in zobozdravnikov z licenco ter višjih specialistov.

V sporazumu pa bodo, kot je poudaril, opredelili tako vladni projekt variabilnega nagrajevanja kot obvezo vlade, da bo v roku šestih mesecev državnemu zboru poslala spremembo zakona o sistemu plač v javnem sektorju.

dezurni@zurnal24.si
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:05 5. Marec 2017.

    Kje je tista obljubljena reforma??Milojka ista si,kot ranocelniki,polna usta so vas skrbi za paciente,ampak,da bi pa skenslala koncesije in naročanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.