Zdravje > Aktualno
35 ogledov

Zdravniška stavka: Popoldne bo vse jasno

zdravje Saša Despot
Zdravniki bodo najverjetneje zamrznili stavko,

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik zdravniškega sindikata Fides Konrad Kuštrin bosta danes predvidoma le podpisala aneks h kolektivni pogodbi za zdravnike in zobozdravnike, s tem pa zamrznila zdravniško stavko, ki bi se morala prav v ponedeljek nadaljevati v ostrejši obliki.

Zdravniška stavka: Zbor na UKCL | Avtor: Fides Fides
Na petkovih popoldanskih pogajanjih je ministrica zdravnikom predložila pisni predlog dogovora o posebnem pilotnem projektu, s katerim bi preizkusili možnost variabilnega nagrajevanja zdravnikov. Če se bo izkazalo, da so rešitve za nagrajevanje uspešnosti prave, bo vgrajen tudi v zakon o upravljanju in vodenju javnozdravstvenih zavodov, je v petek po pogajanjih pojasnila Kolar Celarčeva.

Stavko bodo zamrznili

Po napovedih Kuštrina jim bo vladna stran do 12. ure posredovala tekst v petek doseženih dogovorov, nato jih bodo skupaj pogledali in če bo v njih zapisano "tako, kot so se danes dogovorili", sledi podpis. S tem bi stavko zamrznili za šest mesecev.

Kuštrin je dodal, da bodo podpisali aneks h kolektivni pogodbi, kjer bodo zapisana na novo ovrednotena delovna mesta specializantov, višjih zdravnikov in zobozdravnikov z licenco ter višjih specialistov.

V sporazumu pa bodo, kot je poudaril, opredelili tako vladni projekt variabilnega nagrajevanja kot obvezo vlade, da bo v roku šestih mesecev državnemu zboru poslala spremembo zakona o sistemu plač v javnem sektorju.

dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:05 05.marec 2017.

    Kje je tista obljubljena reforma??Milojka ista si,kot ranocelniki,polna usta so vas skrbi za paciente,ampak,da bi pa skenslala koncesije in naročanje vsakega ranocelnika,ki ma pet minut cajta,da se okoristi s provizijami od enormnih cen pripomočkov,to si pa ne upaš?dokler se ne ...prikaži več najde nekdo,ki bo steral tega Kuštrina u tri PM in negove ritopike,tolk časa bodo čakalne dobe in prazna blagajna.Namesto,da vse ranocelnike postavijo na cesto,mi pa bi si uredili zdravstvene usluge v tujini,tolk ačsa ne bo NIČ,moja draga Milojka.samo en velik gobec vas je v tej vladi,tko,kot tudi une pred vami in žal ste vsi isti,ker skrbite izključno za svoje riti za paciente se vam pa jebe!