Znižajte mu glikemični indeks

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Redilen bel kruh ima glikemični indeks kar 95.
Oglej si celoten članek

Dejstvo je, da bel kruh redi, saj je njegov glikemični indeks kar 95. Zato posezite raje po zdravem polnozrnatem kruhu, katerega glikemični indeks je med 35 in 40.

Pripravite ga enako kot belega, le da uporabite pravo polnozrnato moko. Še boljši bo, če ga boste popestrili z raznimi dodatki, kot je oreh, bučna, sončnična ali lanena semena. Z več semeni bo imel kruh tudi okus sveže pripravljenega kruha. Za tiste, ki obožujete bel kruh in se mu nikakor ne morete upreti, začnite postopoma z mešanjem polnozrnate moke. Mešanica s polnozrnato moko bo kruhu vseeno nekoliko znižala glikemični idneks. Z vidika glikemičnega indeksa je priporočljiva tudi uporaba ržene moke. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.