Šport > Košarka
3775 ogledov

Stare zamere! Luka razkril, zakaj je zmaga nad Clippers še toliko slajša

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je imel z ekipo iz mesta angelov kar nekaj neporavnanih računov.

Dallas Mavericks našega Luke Dončića so po domači zmagi s 114:101 s skupnim rezultatom 4:2 iz končnice izločili ene svojih največjih rivalov zadnjih let, Los Angeles Clippers. Vidno načeti in utrujeni Dončić je tekmo končal z 28 točkami, 13 podajami in sedmimi skoki.

"Strašno. Res potrebujem malo počitka," je v prvi televizijski izjavi kratko dejal Dončić, preden je odšel v slačilnico, kjer je kasneje medijem natančneje opisal resnost svojih težav s poškodovanim kolenom. A kljub načetemu kolenu ter nekoliko slabšem metu iz igre je bil ravno Dončić tisti, ki je v prvem polčasu Dallas držal v igri, potem ko je zbral kar 18 točk, sedem podaj in dva skoka.

V nadaljevanju tekme pa se je razigral drugi veliki zvezdnik Dallasa Kyrie Irving, ki je imel v prvem polčasu več skokov (5) kot točk (2). Tekmo je na koncu končal s 30 točkami, šestimi skoki in štirimi podajami, bil pa je gonilna sila Dallasa, tako v napadu (v drugem polčasu je zadel 10 od 13 metov iz igre), kot tudi v obrambi.

Luka Dončić in Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia
"Res je odličen. V prvem polčasu je imel dve točki, potem pa je prišel do 30. Ko že kaže, da ne bo kaj posebnega opravil, povsem spremeni obraz. Res je izjemen. Pomembno delo opravlja v obrambi, v kateri zelo dobro komuniciramo. Tako moramo tudi nadaljevati," je pojasnil Ljubljančan, ki se po tekmi ni mogel načuditi predstavi svojega zvezdniškega soigralca.

"Resnično smo se priganjali na igrišču, vse za to, da bi bili še boljši. Tudi igralci s klopi so sodelovali, ko pa so vstopili v igo, so se lepo vključili, vse je bilo lepo usklajeno. Lepo je bilo to gledati," pa je tekmo videl Irving.

Mavericks so se tako Clippers, pri katerih je bil tokrat najboljši strelec celo rezervist Norman Powell z 20 točkami, oddolžili za dva poraza v prvem krogu v zadnjih petih letih, potem ko so bili košarkarji iz mesta angelov dvakrat zapored usodni za Dallas ob Dončićevih prvih dveh nastopih v končnici. Tega, kako napete boje so imeli v preteklosti, še vedno ni pozabil.

Čeprav je ves čas ponavljal, da ga skrbi zgolj za sedanjost in trenutno stanje moštva, je na koncu vendarle priznal, da gre za posebno zadovoljstvo, da so iz končnice izločili ravno Los Angeles Clippers.

"Seveda je šlo za posebno zadovoljstvo. Dvakrat so me že izločili, tako da sem imel še večjo motivacijo, da jih premagamo," je priznal Dončić, ki je po še eni hudi borbi svojim velikim rivalom namenil tudi kompliment. "Imajo odlično ekipo, resnično smo morali dati vse od sebe, da smo jih premagali. Vesel sem, da nam je tokrat uspelo."

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 3
  • linlina 22:09 04.maj 2024.

    Tebi se očitno je že zataknil 🤣

  • Ender3 14:44 04.maj 2024.

    Naj se vam Dončić nekam zatakne..

Sorodne novice